Πανελλαδική Συσπείρωση για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Ο λογος των αποκλεισμένων στον κινηματογράφο

E-mail Print

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 4/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τους Δήμους:

- Καλαμαριάς,

- Παύλου Μελά,

- Αμπελοκήπων – Μενεμένης,

- Ευόσμου – Κορδελιού,

οργανώνουν εβδομάδα προβολών και δράσεων με θέμα:

«Ο Λόγος των Αποκλεισμένων στον Κινηματογράφο»

 

 


Οι προβολές και οι δράσεις θα πραγματοποιούνται παράλληλα και στους πέντε δήμους την εβδομάδα από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου 2012.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εβδομάδα «Ο Λόγος των Αποκλεισμένων στον Κινηματογράφο» αποσκοπεί  στον διάλογο με τους συμπολίτες μας και σε μια προσπάθεια διάχυσης των δράσεων ενάντια στον Κοινωνικό Αποκλεισμό στην Πόλη. Σε πέντε Δήμους προβάλλονται ταινίες, γίνονται συζητήσεις και οργανώνονται δράσεις ενάντια στον Κοινωνικό Αποκλεισμό. Ζητούμενο η δημιουργία ενός κοινού τόπου αντίστασης στην κρίση και η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μας γιατί: Άνθρωποι προκαλούν τον αποκλεισμό. Άνθρωποι θα τον ανατρέψουν.

Πληροφορίες: Μαρία Μιγκιάνη, τηλ. 6972606222, Κλεοπάτρα Σταματιάδου, τηλ. 6945018030

Συμμετέχουν: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δήμος Ευόσμου – Κορδελλιού, Δήμος Καλαμαριάς, Δήμος Παύλου Μελά, Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ., Πρωτοβουλία Α.Π.Θ. «Συνάντηση με την Πόλη», Ανάπηρη Πόλη, Ομάδα Προσβασιμότητας Α.Π.Θ., Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πρόγραμμα «Αυτονομία & Επικοινωνία» πολιτών με αναπηρία Καλαμαριάς, Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης, Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βορείου Ελλάδος «Η ΛΑΜΨΗ», Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Βορείου Ελλάδος, Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Γονέων, Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Θεσσαλονίκης, Πανελλήνια Επιτροπή (πρώην) Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής, Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης Ψ.Ν.Θ., Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικού Τομέα Θεσ/νίκης «ΕΛΠΙΔΑ», Σχολείο Κοινωνικής Μάθησης, Κουζίνα Αλληλεγγύης, Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας, Συμβούλιο Ανέργων και επιχειρήσεων Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Σύλλογος Γεωργιανών  «Γεωργία» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Σύλλογος ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Σύλλογος Μεταναστών του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Μετανάστες  του γραφείου Υποδοχής Αλλοδαπών του Δήμου Καλαμαριάς, Πολιτιστικό Κέντρο «Δημοτική Ενότητα Ευόσμου», Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Παύλου Μελά «Μέριμνα Ζωής», Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Παύλου Μελά, Ειδικό Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο ΑΜΕΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος αλιέων Καλαμαριάς «Ο Άγιος Νικόλαος», Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΑΛΛΙΣΤΗ», Κρουστόφωνο – Εργαστήρι κρουστών & Μουσικό Παιχνιδοθέαμα, Ομάδα Φωτογραφίας ΚΕ.ΘΕ.Α-Ιθάκη, Ομάδα Φωτογραφίας 35mm, Πολιτεία Θεάτρου, Συν/πράξις, Ομάδα αφροβραζιλιάνικων κρουστών « Paranaue», Μουσική Ομάδα «Σταλαγμίτες», Μικτή Χορωδία Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας Δήμου Καλαμαριάς

 


Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε pdf

 

2η Πανελλαδική Συνάντηση των Κέντρων Ψυχικής Υγείας

E-mail Print

 

 

 

Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα σε pdf και εδώ για το κάλεσμα

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α


09.00 Προσέλευση
10.00 Εναρξη εργασιών
10.00-12.00 Προβλήματα και δυσκολίες στην λειτουργία των ΚΨΥ
Συντονισμός: Γιώργος Κοκκινάκος


12.00-12.30 Διάλειμμα


12.30-14.30 Ρόλος, σχέση, διασύνδεση του ΚΨΥ στο σύστημα
των υπηρεσιών ψυχικής υγείας
Συντονισμός: Βασίλης Αλεξανδρής


14.30-15.30 Διάλειμμα για φαγητό

 

15.30-18.00 Αιτήματα για διεκδίκηση-Προτάσεις γα συνέχεια, διεύρυνση και συντονισμό των δράσεων

Συντονισμός: Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου

 

ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ

E-mail Print

ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΚΨΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ

Επειδή δεν έχει εκσυγχρονιστεί μόνο η τεχνολογία, αλλά και η πολιτική, οι ηγέτες κάποιων κομμάτων έχουν ένα επιτελείο από νομικούς, συνταγματολόγους, οικονομολόγους ΚΑΙ ψυχολόγους. Όχι οιουσδήποτε ψυχολόγους. Ψυχολόγους εξειδικευμένους στην «ψυχολογία της μάζας» και την «ψυχολογία του όχλου».

Αυτοί, μαζί με τους οικονομολόγους που είναι άριστοι στη Στατιστική, δεν μπορεί να μην έχουν προβλέψει που οδηγούν οι στρεσσογόνοι παράγοντες που δημιουργούν οι σύγχρονες πολιτικές τακτικές: στην αυτοκτονία και τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια μετά από απολύσεις, κατασχέσεις, πτωχεύσεις, πλειστηριασμούς, διακοπή χρηματοδοτήσεων και βαριά φορολογία.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, και εμείς την «εις άτοπον απαγωγήν» καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να καταγγείλουμε τους κεφαλαιοκράτες και τους πολιτικούς που τους βοήθησαν στην εξόντωση των κατώτερων, οικονομικά, κοινωνικών τάξεων για ηθική αυτουργία σε προμελετημένες μαζικές δολοφονίες. Οι ζωές που χάθηκαν ήταν ο στόχος και όχι, απλά, παράπλευρες απώλειες.

 

 

 

 

Ulf Rahmberg: Painting No. 21 (side A), 1970-73.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

E-mail Print

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δήλωση Κατερίνας Μάτσα
Καταγγέλλω με αποστροφή την προβοκάτσια του λεγόμενου «μετώπου γυναικών» της χρυσής αυγής, που τόλμησε να αναρτήσει φωτογραφία και κείμενό μου για τα ναρκωτικά στο site της. Στο site μιας ναζιστικής οργάνωσης που εντάσσει τους τοξικομανείς, όπως και τους ψυχασθενείς στους «υπανθρώπους», τις “ζωές ανάξιες να ζουν”. Στο site μιας εγκληματικής οργάνωσης, με την οποία χωρίζουν εμένα και όλο το λαό τα ποτάμια αίματος των ναζιστικών εγκλημάτων.
Το ΕΕΚ, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω, βρέθηκε στις 3 Σεπτέμβρη 2013, με τον γραμματέα του Σάββα Μιχαήλ, στο εδώλιο του κατηγορούμενου μετά από μήνυση της «Χρυσής αυγής». Σε αυτή τη δίκη αποκαλύφθηκε, μέσα από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης, διεθνώς και στη χώρα μας, στους κατηγορούμενους Σ. Μιχαήλ και Κ. Μουτζούρη, ότι το αντιφασιστικό μέτωπο που οικοδομείται είναι έτοιμο να δώσει τη μάχη για να ξεκαθαρίσει το ίδιο το εργατικό κίνημα τους ανοιχτούς λογαριασμούς του με το φασισμό, το ναζισμό, τους εκπροσώπους της ιστορικής βαρβαρότητας σε όλα τα επίπεδα.
Η καταγγελία αυτής της κατάπτυστης, προβοκατόρικης ανάρτησης είναι μια προειδοποίηση ότι τα βρώμικα σχέδια των σκοτεινών κύκλων δεν θα περάσουν.
Αθήνα, 30/9/2013

 

"Kαθαρίζουμε" μαζί ...Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Δρομοκαϊτείου

E-mail Print
​ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Το σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου καταγγέλλει τις ακραίες συνθήκες εκμετάλλευσης που επικρατούν στις εταιρείες υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης που λυμαίνονται ζεστό κρατικό χρήμα και εκβιάζουν εργαζόμενους στα νοσοκομεία . Το Δρομοκαίτειο δεν αποτελεί εξαίρεση. Μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εκβιασμοί, υφαρπαγές υπογραφών εργαζομένων για χρήματα που δεν λαμβάνουν, απειλές , τρομοκρατία. Στο Δρομοκαϊτειο,η εταιρεία «Παπαχριστόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ» αφήνει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους και η εταιρεία JCB, με σωρεία καταγγελιών εις βάρος της, συνεχίζει ,παρά τις καταγγελίες του σωματείου, να εκφοβίζει εργαζόμενους, ανενόχλητη, επικαλούμενη «πλάτες» και πατώντας πάνω σε σώματα.
Οι εργαζόμενοι των συνεργείων υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης καλύπτουν ζωτικής σημασίας ανάγκες του νοσοκομείου . Δουλεύουμε κάθε μέρα μαζί σε πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες και έχουν γίνει ένα με τις θεραπευτικές ομάδες . Παρόλα αυτά υπάρχει «εργασιακή άβυσσος» , ακριβώς δίπλα μας , που μας «χωρίζει» . Αυτοί οι εργαζόμενοι με το πέρας του δύσκολου ωραρίου τους , μένουν απλήρωτοι για μήνες, εξαναγκάζονται να εργαστούν αλλού χωρίς αυτό να φαίνεται πουθενά στις πληρωμές τους, υπογράφουν ότι εισπράττουν 700 ευρώ το μήνα ενώ παίρνουν μόνο 400, απολύονται και επαναπροσλαμβάνονται χωρίς να το ξέρουν, εμφανίζονται με λιγότερες μέρες εργασίας, τους «πετάνε στα μούτρα» 50 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων αντί για 500 , αρρωσταίνουν και δεν πληρώνονται, υπογράφουν σε λευκά χαρτιά της εταιρείας υπό το καθεστώς φόβου. Προσβάλλονται όχι μόνο τα δικαιώματα τους αλλά και η αξιοπρέπεια τους με απειλές και ταπεινωτικές πρακτικές των απεσταλμένων της εταιρείας. 
Αυτή είναι η «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων και Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής Κρίσης» για την οποία παίρνει και επιδοτήσεις (!!!) από ομώνυμο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ η εταρεία JCB και το διαφημίζει . Η «εργασιακή άβυσσος» που μας «χωρίζει» όχι μόνο είναι τόσο κοντά αλλά και επιδοτείται!
Αν δεν αντισταθούμε μαζί αυτό θα είναι το μέλλον όλων μας. Το παράδειγμα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και της Ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων υπηρεσιών είναι εύγλωττο για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν . Ένα κράτος που θα υπάρχει μόνο για τα συμφέροντα των εργολάβων και για να τους στρώνει δρόμο για τα οργανωμένα σκλαβοπάζαρα τους . Ένα κράτος που θα τρομοκρατεί και θα τραμπουκίζει εργαζόμενους χέρι χέρι με τους εργολάβους.
Για εμάς η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους μας των Ιδιωτικών συνεργείων αλλά και των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών είναι μονόδρομος. Μαζί στη δουλειά, μαζί θα αντισταθούμε στις απειλές, τους εκβιασμούς και τις απολύσεις , μαζί στο δρόμο.
Για να ενωθούμε σε ένα κοινό αγώνα που μας αφορά όλους.
Για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στις Δημόσιες υπηρεσίες και στο χώρο της Υγείας .
Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους ,  ένταξη των εργαζομένων των ιδιωτικών συνεργείων στο Δημόσιο με κανονικές προσλήψεις


Για να μην «καθαρίζουν για εμάς
» αλλά για να «καθαρίζουμε» μαζί.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 47

Διαβάστε...

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Ψ.ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ