Ερχόμενοι σε επαφή με πρώην και εν ενεργεία εργαζόμενους του κέντρου ημέρας ασπίδα το Δαυίδ, που εδρεύει στον δήμου Υμηττού στην διεύθυνσή Μελιτίνης 8 και Ελευθερωτών 27, με εκπρόσωπο την κυρία Δελεφέ Λυγερή, ενημερωθήκαμε για το αντεργατικό κλήμα που η εργοδοσία έχει δημιουργήσει. Συγκεκριμένα πληροφορηθήκαμε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες οι εργαζόμενοι δέχονταν έντονες πιέσεις για αλλαγή των εργασιακών συμβάσεων και συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Παρόμοιες πιέσεις ασκούνταν και στους γονείς για αύξηση των διδάκτρων. Τα παραπάνω αναφορικά με τους εργαζόμενους και σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες, διαδραματίζονταν μέσα σε κλήμα τρομοκρατίας με την μορφή απειλών, εκβιασμών, υβριστικών e mail και λεκτικής βίας. Παράλληλα το οπτικοακουστικό υλικό όπως συλλεγόταν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης χρησιμοποιούνταν για άσκηση πίεσης και διάσπασης της θεραπευτικής ομάδας και όχι για τους εκπαιδευτικούς λόγους για τους οποίους είχαν συναινέσει οι εργαζόμενοι.
Η κάθετη άρνηση των εργαζόμενων για αποδοχή των μέτρων είχε ως αποτέλεσμα την εξώθηση ορισμένων από αυτούς σε παραίτηση και άλλων σε καταχρηστικές απολύσεις. Το παραπάνω κλίμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, είχε αρνητική επίδραση στην ποιότητα του παρεχόμενου θεραπευτικού έργου. Η ίδια κατάσταση αποτελεί πάγια τακτική του κέντρου με εργαζόμενους να ανακυκλώνονται σχεδόν κάθε χρόνο.
Οι εργαζόμενοι ξεπερνώντας τον φόβο οργανώθηκαν και απευθυνόμενοι σε σωματεία και στη επιθεώρηση εργασίας ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους. Εμείς σαν σωματείο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις δράσεις των εργαζομένων και στηρίζουμε των αγώνα τους για διεκδίκηση των παρακάτω:

καταβολή δεδουλευμένων σε όσους αυτά οφείλονται
επαναπρόσληψη των απολυμένων
να μην γίνε άλλη απόλυση
τερματισμός του καθεστώτος τρομοκρατίας τόσο σε γονείς όσο και στους εργαζόμενους
δυνατότητα παροχής θεραπευτικών προγραμμάτων υψηλού επιπέδου όπως αρμόζουν στις ανάγκες των ωφελούμενων

Επιθυμούμε το ψήφισμα να περαστεί σαν απάντηση στο παρόν e-mail (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.),σε όποια άλλη συλλογικότητα μπορεί να το στηρίξει, αλλά και στα μέιλ του φορέα Η ασπίδα του Δαυίδ:
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την μέχρι τώρα πολύτιμη στήριξη σας.
Οι εργαζόμενοι